BRUSCHETTA Z MULAMI Z BIAŁYM WINEM I PIETRUSZKĄ
PRZYGOTOWANIE
Łączymy pokrojone cebule, wytrawne wino, pokrojoną czerwoną paprykę w dużym garnku. Dodajemy małże. Doprowadzamy wszystko do wrzenia na dużym ogniu.
Przykrywamy garnek i gotujemy aż do otwarcia wszystkich małży – przez około 5 minut. Używając cedzaka, wyławiamy małże eliminując te, które się nie otworzyły. Dodajemy śmietanę i likier anyżowy do garnka; gotujemy aż płyn nie zredukuje się do ½. Serwujemy z bruschettą. Posypujemy z wierzchu pietruszką.
Jeżeli lubicie pikantne smaki, skropcie bruschetty kilko kroplami tabasco.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.