• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
BRUSCHETTA Z MULAMI Z BIAŁYM WINEM I PIETRUSZKĄ

BRUSCHETTA Z MULAMI Z BIAŁYM WINEM I PIETRUSZKĄ

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 20 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 2 cebule
  • 1 szklanka wytrawnego wina
  • 1 czerwona papryka
  • 1 kg oczyszczonych i wyłuskanych muli
  • 100 g śmietany
  • 50 g likieru anyżowego

Do serwowania:

  • 10 g posiekanej, świeżej pietruszki
  • TABASCO® Habanero lub TABASCO® Green Pepper

BRUSCHETTA Z MULAMI Z BIAŁYM WINEM I PIETRUSZKĄ

PRZYGOTOWANIE

Łączymy pokrojone cebule, wytrawne wino, pokrojoną czerwoną paprykę w dużym garnku. Dodajemy małże. Doprowadzamy wszystko do wrzenia na dużym ogniu.

Przykrywamy garnek i gotujemy aż do otwarcia wszystkich małży – przez około 5 minut. Używając cedzaka, wyławiamy małże eliminując te, które się nie otworzyły. Dodajemy śmietanę i likier anyżowy do garnka; gotujemy aż płyn nie zredukuje się do ½. Serwujemy z bruschettą. Posypujemy z wierzchu pietruszką.

Jeżeli lubicie pikantne smaki, skropcie bruschetty kilko kroplami tabasco.

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra