MULE PO FRANCUSKU Z CZOSNKIEM, KREMEM CEBULOWYM
PRZYGOTOWANIE
Myjemy mule. Na dużą patelnię z grubym dnem dodajemy oliwę, cienko pokrojone cebule i pokrojony czosnek. Podduszamy do momentu, aż czosnek i cebula zmiękną. Dodajemy likier Pernod, liść laurowy, wodę i czekamy, aż odparuje alkohol. Następnie dodajemy mule, przykrywamy patelnię pokrywką i podduszamy przez 3-4 min do momentu, aż mule się otworzą. Mule wyjmujemy z sosu i przekładamy w ciepłe miejsce do miseczki.
Powstały na patelni sos przefiltrowujemy przez sitko i wlewamy z powrotem do garnuszka. Dodajemy śmietanę i doprowadzamy do wrzenia. Całość redukujemy dopóki sos nie zmniejszy swojej objętości do 1/3. Doprawiamy solą i pieprzem.
Mule serwujemy w półmisku polane sosem i posypane posiekaną natką pietruszki.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.