MULE W STYLU IRLANDZKIM Z PORAMI I BEKONEM
PRZYGOTOWANIE
Cienko kroimy wszystkie zioła i dodajemy do nich skórkę z tartej cytryny. Oczyszczamy mule. Cienko kroimy cebulę i lekko obsmażamy na maśle z dodatkiem czosnku, pokrojonego w słupki pora i bekonem. Kiedy cebula zeszkli się dodajemy wino, sok z cytryny i przygotowane wcześniej zioła ze skórką z cytryny. Jak tylko zaczną się podsmażać dodajemy oczyszczone mule i gotujemy 5 min pod przykryciem.
Kiedy wszystkie mule się otworzą, wyjmujemy je z sosu i odstawiamy w ciepłe miejsce do ostygnięcia. Ze skorupek wyciągamy serduszka i odstawiamy.
Sos w którym gotowały się mule wstawiamy z powrotem na palnik. Jeżeli będzie zbyt intensywny możemy rozcieńczyć go odrobiną wody.
W oddzielnej miseczce mieszamy sos z mąką i ponownie wlewamy do garnka i gotujemy przez 3 min. Dodajemy śmietanę i gotujemy kolejne 3 minuty. Dodajemy mule i serwujemy.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.