MULE W STYLU JAPOŃSKIM Z ŻÓŁTKIEM
PRZYGOTOWANIE
Myjemy mule. Do garnka wlewamy 400g wody, dodajemy pastę miso i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy oczyszczone mule i gotujemy do momentu, aż się otworzą. Garnek zdejmujemy z palnika i z wody z miso wyjmujemy mule. Garnek ponownie wstawiamy na palnik, dodajemy cienko pokrojoną cebulę i gotujemy przez 2 min. Powstały wywar przefiltrowujemy przez sitko. Dodajemy do niego sos sojowy i sake. Rozlewamy go po równo do 4 miseczek.
Do każdej miseczki wkładamy pokrojony imbir, mule, a na wierzch wykładamy żółtko. Oprószamy odrobiną pietruszki.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.