• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Nadziewane cukinie

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

  • 6 średnich cukinii
  • 100 g ryżu
  • 30 g mięty
  • 200 g Parmigiano Reggiano
  • 50 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 puszka (400 g) passaty pomidorowej

Cukinie myjemy i kroimy wzdłuż. Łyżką wydłubujemy środkową część z pestkami. Miąższ gotujemy w litrze wody, której następnie używamy do gotowania ryżu. Kiedy jest on gotowy smażymy go 5 minut na patelni wraz z cebulą, oliwą, czosnkiem i passatą pomidorową. Dodajemy Parmigiano Reggiano, masło i na końcu cienko pokrojoną miętę. Nadziewamy cukinie ryżem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 15 minut.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra