• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Nadziewane cukinie

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 70 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 8 młodych cukinii
  • 250 g mielonego mięsa
  • 50 g bułki tartej
  • 50 g startego Parmigiano Reggiano
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • pietruszka
  • oliwa z oliwek

Cukinie myjemy i kroimy w mniejsze kawałki i wydrążamy. Mieszamy ze sobą mięso, bułkę, parmezan, drobno posiekany czosnek, posiekaną natkę, jajka, sól, pieprz i gałkę.

Cukinie nadziewamy mięsem i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy oliwą. Pieczemy przez ok. godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra