NEAPOLITAŃSKI MAKARON SCIALATIELLI Z MAŁŻAMI
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki na pastę łączymy i zagniatamy na gładką masę. Owijamy szczelnie folią i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po upływie tego czasu wyciągamy ciasto, wałkujemy i kroimy w cienkie paski.
Po oczyszczeniu małży wrzucamy je na patelnię z wodą, przykrywamy i czekamy aż się otworzą. Te, które się nie otworzyły wyrzucamy, a kilka otwartych zostawiamy do dekoracji.
Odcedzamy wodę do gotowania i zachowujemy ją. Na osobnej patelni podsmażamy ząbek czosnku i trochę papryczki, a następnie dodajemy pomidory pokrojone na 4 części. Po 2 minutach gotowania dodajemy małże i trochę wody z gotowania.
Teraz gotujemy makaron al dente, dodajemy go do sosu, podsmażamy trochę na patelni, dodajemy łyżkę sera Pecorino i drugą już razem z posiekaną natką pietruszki.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.