PANNA COTTA Z LUKRECJĄ I GALARETKĄ
PRZYGOTOWANIE
Śmietankę mieszamy z mlekiem, cukrem i pokruszoną lukrecją, zaparzamy składniki przez 1 godzinę, dodajemy agar i doprowadzamy do wrzenia. Kontynuujemy gotowanie przez 1 minutę i wlewamy mieszaninę do 3 form po 500 g każda, odstawiamy na chwilę.
Dodajemy resztę agaru do kawy, doprowadzamy do wrzątku i gotujemy przez 1 minutę, studzimy i dzielimy na 3 części, polewając panna cotty. Następnie wkładamy je do lodówki, płasko ustawiając, aby dobrze się zsiadły.
Podajemy z tartą ciemną lukrecją na wierzchu.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.