• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
pappardelle przepis Włoska Akademia Kulinarna

PAPPARDELLE Z RAGOUT Z DZICZYZNY

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 400 g pappardelle Barilla
  • 500 g chudej dziczyzny
  • 500 ml bulionu mięsnego
  • 400 g pulpy pomidorowej Mutti
  • 1 cebula
  • 300 ml wytrawnego, białego wina
  • 1 marchew
  • 2 łodygi selera naciowego
  • czosnek
  • oliwa extra vergine
  • 6 listków szałwi
  • czarny pieprz
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 2 listki laurowe
  • 1 chili
  • 100 g sera Pecorino

PAPPARDELLE Z RAGOUT Z DZICZYZNY

PRZYGOTOWANIE

Mięso kroimy nożem tak cienko, jak to możliwe, warzywa kroimy również bardzo cienko i podsmażamy je z niewielką ilością oliwy extra vergine, dodajemy sól i mięso, czekamy, aż się zrumieni, dodajemy wino i pozostawiamy do odparowania. Dodajemy pomidory, a następnie bulion.

Stawiamy wodę na ogniu, dodajemy sól, a gdy się zagotuje, dodajemy makaron i dusimy na patelni z sosem mięsnym. Podajemy ze startym pecorino.

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra