• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Paprykowe filety z kurczaka z cytryną i fasolką

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 5 g soli
  • 5 g pieprzu
  • starta skórka i sok z jednej cytryny
  • oliwa z oliwek extra virigin
  • 300 g filetów z podudzia kurczaka
  • 200 g zielonej lub czerwonej papryki pociętej w paski
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 30 g posiekanych orzechów

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

W misce wymieszaj słodką paprykę, sól, pieprz, skórkę z cytryny i oliwę. Wmasuj marynatę w kurczaka i odłóż mięso na bok. W misce wymieszaj paprykę pociętą w paski, fasolkę, czosnek, oliwę, i sól. Na blachę wyłóż mięso, ułóż dookoła warzywa. Piecz przez 30 minut. Warzywa posyp posiekanymi orzechami. Skrop sokiem z cytryny.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra