Sposób przygotowania
Zaczynamy od zamarynowania cielęciny. Umieszczamy mięso na szerokiej patelni, dodajemy marchewkę, cebulę, seler, czosnek, goździki, ziarna pieprzu, liście laurowe i sól. Zalewamy białym winem, przykrywamy i zostawiamy na 30 minut. Wkładamy mięso do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na 30 minut. Po upływie tego czasu, wyjmujemy mięso.
Podczas gdy nasze mięso się studzi, przygotowujemy sos z tuńczyka. Rybę umieszczamy w blenderze, razem z anchois, kaparami i żółtkami jaj, blendujemy około 30 sekund. Dodajemy sok z cytryny i blendujemy jeszcze 10 s. Przyprawiamy czarnym pieprzem.
Mięso kroimy w plastry układamy na talerzach, polewamy sosem z tuńczyka. Danie serwujemy ze świeżym chlebem. Gotowe!