PIECZONE GNOCCHI Z POLENTY Z SEREM TALEGGIO ChNP
Przygotowanie sosu
Kroimy cienko cebulę, smażymy na patelni z oliwą, solą, pieprzem i szałwią. Jak tylko zaczną się rumienić, dodajemy wino. Podduszamy przez ok 20min.
W rondelku, na niskim ogniu, podgrzewamy mleko i ser do momentu, aż ser się rozpuści. Odstawiamy na bok.
Przygotowanie gnocchi
Rozdrabniamy dokładnie polentę, dodajemy żółtka, mąkę, ser grana padano, odrobinę oliwy z oliwek i wyrabiamy ciasto do momentu uzyskania jednolitej, zwartej masy. Ciasto przekładamy na stolnicę. Delikatnie formujemy wałki i kroimy je ostrym nożem na małe kawałki wielkości ok 2cm. Do uformowania kształtu możemy użyć widelca.
Do wrzącej i osolonej wody wrzucamy przygotowane wcześniej gnocchi. Gotujemy je do momentu aż wypłyną na wierzch. Odcedzamy za pomocą cedzaka i mieszamy z sosem z taleggio.
Na wierzch dajemy cebulę i na 2 min wkładamy do piekarnika na funkcję grill na średnią temperaturę. Serwujemy na ciepło.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.