• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

PIECZONE PSTRĄGI

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 1 godz

poziom trudniości: łatwy

  • 4 pstrągi, każdy o wadzie 250 g
  • 2 cytryny niekonserwowane chemicznie
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
  • ½ szklanki białego wina
  • świeży tymianek
  • folia aluminiowa

Oczyścić i wymyć pstrągi, wysuszyć je i doprawić od środka solą i pieprzem, umieścić w środku kilka plasterków cytryny, zrobić na powierzchni ryby 3 nacięcia i w każdym umieścić plasterek cytryny, owinąć pstrąga w folię aluminiową po uprzednim nasmarowaniu oliwą, z małą gałązką tymianku i odrobiną wina. Zawinąć w folię, zostawiając w środku nieco powietrza. Piec w temperaturze 160°C przez 20 minut. Podawać na gorąco.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra