Pikantne linguine z małżami
PRZYGOTOWANIE
Paprykę i chili kroimy w bardzo cienkie paseczki i wrzucamy do garnuszka z odrobiną oliwy, ugniecionymi ząbkami czosnku bez skory, solą i pieprzem. Całość podsmażamy. Jak tylko papryczka zacznie robić się miękka dodajemy oczyszczone wcześniej mule, wino i sok z cytryny. Podnosimy ogień i gotujemy mieszając od czasu do czasu do momentu, aż wszystkie małże się otworzą. Z otwartych małży wyjmujemy serduszka i przekładamy do garnka. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
Następnie gotujemy makaron w osolonej wodzie według instrukcji producenta.
2 ząbki czosnku cienko kroimy i podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy na chrupko.
Ugotowany makaron mieszamy z małżami. Przed podaniem oprószamy wędzoną papryką, posiekaną pietruszką i podsmażonym czosnkiem.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.