PINSA ROMANA, CZYLI PIZZA RZYMSKA
PRZYGOTOWANIE
Mieszamy wszystkie mąki z drożdżami i 400 g wody przez 8-10 minut. Wlewamy resztę wody i znów mieszamy. Dodajemy sól i bardzo powoli wlewamy oliwę, po czym mieszamy przez kolejne 5 minut. Zostawiamy ciasto na 30 minut, po czym owijamy je w folię i wkładamy na 24 godziny do lodówki. Dzielimy ciasto na porcje o wadze 500 g i odstawiamy na kolejne 3 godziny. Teraz rozkładamy ciasto na blasze do pieczenia, posypujemy rozmarynem i solą morską i wkładamy na 25 minut do rozgrzanego do 240 stopni piekarnika
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.