Mieszamy mąkę z drożdżami, dodajemy wodę. Kiedy ciasto jest jednolite, dodajemy sól i oliwę. Zostawiamy ciasto w posmarowanej oliwą, przykrytej misce na 15 minut w temperaturze pokojowej.
Rozwałkowujemy ciasto na posmarowanym oliwą blacie. Chwytamy za dwa brzegi i zaginamy ciasto, składając je. Obracamy je o 90 stopni i powtarzamy czynność 3 razy z 15-minutowymi przerwami. Wkładamy ciasto do posmarowanej oliwą miski, przykrywany folią i wkładamy do lodówki na minimum 18 godzin.
Wykładamy 350 g ciasta na formie o średnicy 33 cm i kładziemy na nie 180 miąższu pomidorowego doprawionego oliwą, solą i bazylią. Wkładamy na 18 minut do rozgrzanego do 250° piekarnika. Zaraz po wyjęciu kładziemy na pizzę poszarpaną rękami na duże kawałki mozzarellę di bufala. Dekorujemy kilkoma listkami bazylii i podajemy!