• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

POMIDORY PELATI Z KIEŁBASĄ JAGNIĘCĄ SERWOWANE NA GRZANKACH

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 800 g pomidorów Pelati Mutti DOP
  • 500 g kiełbasek jagnięcych
  • 3 ząbki czosnku
  • świeża natka pietruszki
  • sos TABASCO®
  • 1 bagietka pokrojona w kromki o grubości 2 cm
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina białego wina

Sposób przygotowania:

Kiełbaski nakłuwamy i obsmażamy na rozgrzanej oliwie z czosnkiem, solą i pieprzem. Gdy skórka się zarumieni, dodajemy pomidory i na małym ogniu podgrzewamy przez ok. 20 minut.

Po tym czasie dodajemy wino i podgrzewamy przez kolejne 10 minut. Następnie dodajemy drobno posiekaną pietruszkę. Bagietkę grillujemy, smarujemy czosnkiem,  na wierzchu układamy kiełbaskę w pomidorach i serwujemy skropioną TABASCO®.

 

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra