PRZEGRZEBKI NA PUREE Z TOPINAMBURA
PRZYGOTOWANIE
Zaczynamy od przygotowania kremu: obieramy i kroimy ziemniaki oraz topinambury na małe kawałki. Podgrzewamy trochę oliwy i lekko podsmażamy czosnek, a następnie wyjmujemy go i wrzucamy ziemniaki z topinamburem.
Dodajemy szczyptę kurkumy, a następnie zalewamy gorącą wodą lub bulionem i zostawiamy do zmięknięcia. Po ugotowaniu studzimy i wrzucamy do miksera.
Podgrzewamy trochę masła na patelni i dodajemy przegrzebki, wlewając niewielką szklankę brandy – mieszamy.
Podajemy z tzw. lustrem kremu z topinamburu i ziemniakami oraz przegrzebkami umieszczonymi na wierzchu. Podajemy danie na gorąco.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.