PRZYGOTOWANIE
Sos angielski
W garnuszku podgrzewamy śmietanę z mlekiem i wanilią. Ubijamy 4 żółtka z 65 g cukru, dodajemy przefiltrowaną śmietanę i ponownie gotujemy do otrzymania temperatury 85 st C. Garnek zdejmujemy z ognia i studzimy.
Pudding
Ubijamy 2 żółtka z 65 g cukru, dodajemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy czekoladę rozpuszczoną z masłem w kąpieli wodnej i mieszamy.
Ubijamy białka z 60 g cukru pudru. Powstałą pianę mieszamy delikatnie z masą czekoladową i przelewamy ją do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 23 cm. Pudding pieczemy w nagrzanym do 180 st C piekarniku przez 30-35 min.
Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem i podajemy z sosem angielskim.