RAGOUT Z KURCZAKA Z MAŚLAKAMI
PRZYGOTOWANIE
Zdejmujemy skórę z kurczaka, myjemy go i doprawiamy solą i pieprzem, odkładamy na bok, kroimy całe mięso na małe kawałki. Siekamy cebulę, czosnek, łodygi selera, wrzucamy je na patelnię z niewielką ilością oliwy i dusimy dopóki nie zmiękną, a następnie dodajemy mięso i zwiększamy ogień. Dusimy do momentu, kiedy mięso zyska ładny kolor; dodajemy piwo, redukujemy, odstawiamy na bok.
Oczyszczamy grzyby, tniemy je w 1 cm kawałki. Smażymy na patelni z czosnkiem, solą, pieprzem a kiedy zmiękną odstawiamy na bok, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Kiełki blanszujemy: gorącą, osoloną wodą przez minutę, potem przekładamy do lodu, kroimy brukselki na pół i smażymy przez minutę na bardzo gorącej patelni z oliwą, solą i pieprzem.
Skórę kurczaka gotujemy przez minutę, usuwamy tłuszcz i osuszamy w mikrofalówce przez 3 minuty. Podajemy ragout z pieczarkami, chipsami ze skóry i kiełkami podanymi obok.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.