RAVIOLI NADZIEWANE KASZTANAMI I KIEŁBASKĄ
PRZYGOTOWANIE
Wyłóż mąki na blat, uformuj kopczyk wewnątrz którego wbij jajka, białko i szczyptę soli. Ciasto wyrabiaj rękami, uformuj kulę i pozostaw na pół godziny. W międzyczasie przystąp do przygotowania nadzienia: gotuj kasztany w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem rozmarynu i liści laurowych. Następnie osusz je, obierz i zmiażdż tłuczkiem do ziemniaków. Umieść w misce, dodaj rozdrobnioną kiełbasę, połowę sera Parmigiano i Pecorino, pozostałe jajka i pieprz, a następnie wymieszaj.
Wrzuć do miksera masło i zioła – z tej mieszanki powstanie smaczne masło.
Rozwałkuj ciasto, podziel na prostokąty, wypełnij nadzieniem i zamknij. Na stolnicę wysypaną mąką semoliną połóż ravioli i posyp je odrobiną semoliny. Ravioli gotuj w dużej ilości osolonej wody, a następnie dopraw do smaku masłem z aromatycznych ziół, mielonego pieprzu i pozostałego Parmigiano.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.