RIGATONI Z KIEŁBASĄ JAGNIĘCĄ
PRZYGOTOWANIE
Stawiamy na średnim ogniu garnek z połową przygotowanego masła i oliwą. Zdejmujemy skórkę z kiełbasy i wrzucamy ją do garnka, rozdrabniając ją na mniejsze kawałki drewnianą łyżką. Gotujemy na małym ogniu, dodając odrobinę bulionu (żeby kiełbasa zbytnio nie wyschła).
W międzyczasie ubijamy w misce jajka. Doprawiamy je szczyptą soli i połową Parmigiano Reggiano.
Gotujemy rigatoni we wrzącej, osolonej wodzie i wrzucamy je na patelnię. Dodajemy resztę masła i parmezanu. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy ubite jajka i mieszamy do momentu, w którym jajka nabiorą kremowej konsystencji.
Podajemy na gorąco.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.