WŁOSKI MAKARON RIGATONI Z RAGOUT Z WIEPRZOWINY OPRÓSZONE SEREM PECORINO ROMANO CHNP
PRZYGOTOWANIE
Na patelni z dodatkiem oliwy podsmażamy obrane z kości i pokrojone w kostkę mięso wieprzowe oraz obrane ze skóry i rozdrobnione kiełbaski. Jak tylko całość się zarumieni dodajemy wino, odparowujemy alkohol i dodajemy passatę pomidorową. Doprawiamy solą, zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez ok 20 min mieszając od czasu do czasu.
W międzyczasie w garnku z osoloną wodą gotujemy makaron Rigatoni. Jak tylko makaron będzie al dente odcedzamy go i dodajemy na patelnię z mięsem i sosem pomidorowym. Dokładnie mieszamy i oprószamy tartym serem Pecorino Romano.
Przed podaniem doprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ