RISOTTO Z GORGONZOLĄ I RADICCHIO
PRZYGOTOWANIE
Dokładnie myjemy radicchio i kroimy w paski. Posiekaną cebulę dusimy w rondlu z oliwą i masłem, dodajemy połowę pasków radicchio i brązowimy przez minutę. Dodajemy ryż i obtaczamy go precyzyjnie w zaprawie cebulowej, polewamy winem, a gdy to wyparuje, zaczynamy gotować risotto, dodając chochlę bulionu. Gdy bulion będzie wyparowywał, dodajemy znowu odrobinę bulionu. Pięć minut przed końcem gotowania dodajemy resztę radicchio.
Gorgonzolę obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki i topimy na małej patelni ze śmietaną, od czasu do czasu mieszając łyżką. Zdejmujemy risotto z ognia, łączymy z gorgonzolą, Parmigiano Reggiano i odstawiamy na kilka minut. Podajemy gorące.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.