RISOTTO Z CYKORIĄ, WINEM MERLOT I KREMEM Z SERA STRACCHINO – JAK PRZYGOTOWAĆ?
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy ją na patelni z kilkoma łyżkami oliwy. Połowę cykorii drobno kroimy i podduszamy na patelni z cebulą. Następnie dodajemy ryż, wino, odparowujemy alkohol i zagotowujemy z kilkoma łyżkami gorącego wywaru.
W międzyczasie pozostałą cykorię kroimy na 4 części i podsmażamy na patelni z oliwą, solą i pieprzem.
W garnuszku na lekkim ogniu rozpuszczamy ser stracchino z dwoma łyżkami mleka.
Do gotowego risotto dodajemy zimne masło. Mieszamy. Przed podaniem dekorujemy kremem z sera stracchino i podsmażoną cykorią.
Sprawdźcie sami, jakie warsztaty kulinarne przygotowaliśmy w najbliższych miesiącach i pomyślcie, jaką radość możecie sprawić swoim najbliższym!
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.
Dziękujemy za ryż Riso Gallo i ser Stracchino firmie North Coast, a za oliwę z oliwek Monini.
Zobaczcie też inny przepis