RISOTTO Z MAŁŻAMI
PRZYGOTOWANIE
Na dużej patelni wlewamy niewielką ilość oliwy z oliwek, dusimy cebulę z chilli i zmiażdżonym czosnkiem aż się zrumienią. Zwiększamy temperaturę do maksymalnej , dodajemy pomidory i gotujemy około 5 minut. Dodajemy masło, ośmiorniczki, gotujemy jeszcze 5 minut, zalewamy niewielką ilością wina, dodajemy następnie mule, przykrywamy. Gotujemy 3 minuty, wstrząsamy patelnią mieszając w ten sposób zawartość. Zdejmujemy z ognia, oprószamy drobno posiekanymi ziołami, odstawiamy.
Risotto:
Cebulę rumienimy na patelni z masłem, dodając wino i gotujemy z bulionem. Smarujemy tortownicę oliwą z oliwek, posypujemy bułką tartą, wypełniamy risotto, wkładamy na godzinę do piekarnika, lekko studzimy, przekładamy na duży talerz odwracając do góry nogami, a na wierzch nakładamy nasz sos.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.