Na patelni rozgrzać oliwę i jedną trzecią masła, następnie dodać całe gałązki rozmarynu, ząbek czosnku i dynię. Dynia automatycznie uwolni trochę płynu, więc nie trzeba będzie dodawać wody. Gotować przez ok. 20 minut lub do chwili, gdy dynia zmięknie i zacznie się rozpływać. Usunąć gałązki rozmarynu i ząbek czosnku.
W innej dużej patelni rozgrzać połowę z pozostałego masła i lekko podsmażyć cebulę, aż będzie miękka. Następnie dodać ryż, lekko podsmażyć, stale mieszając, przez kilka minut. Dodać trochę gorącego bulionu, a następnie dynię. Stopniowo dodawać więcej bulionu, aż zostanie wchłonięty przez ryż, mieszając co jakiś czas, żeby nie dopuścić do przywierania ryżu do patelni. Zdjąć z ognia i dodać pozostałą część masła i Parmigiano Reggiano, a następnie posypać posiekanym rozmarynem.