RISOTTO Z SEREM CASTELMAGNO, MIODEM I ORZECHAMI
PRZYGOTOWANIE
Ścieramy 200 g sera Castelmagno, a resztę rwiemy na kawałki. Otwieramy orzechy i szatkujemy je na duże kawałki.
W garnku rozgrzewamy dwie łyżeczki oliwy, na której podsmażamy poszatkowaną na drobno szalotkę. Delikatnie podsmażamy. Dodajemy ryż i dobrze go prażymy, po czym zalewamy winem. Po odparowaniu wina dodajemy 100 gr Castelmagno i dwie łyżeczki ciepłego bulionu warzywnego.
Całość gotujemy często mieszając i dodając ciepłego bulionu kiedy ryż zbyt wyschnie. Kiedy ryż będzie prawie ugotowany, dodajemy resztę startego sera i miód. Mieszamy (po zdjęciu z ognia) z masłem i serem Castelmagno w kawałkach.
Podając posypujemy ryż cienko pokrojonymi orzechami i polewamy odrobiną miodu.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.