RISOTTO Z SEREM TALEGGIO CHNP I KONFITURĄ Z CZERWONEJ CEBULI
PRZYGOTOWANIE
Czerwone cebule obieramy i kroimy w plasterki o wielkości 3 mm. Podsmażamy je na patelni z oliwą, rozmarynem na lekkim ogniu. Jak tylko się zarumieni dodajemy miód, wino Marsala, odparowujemy alkohol i kontynuujemy smażenie do czasu, aż powstanie sos o konsystencji konfitury. Z patelni zdejmujemy rozmaryn, a resztę studzimy.
Szalotkę drobno siekamy i podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy. Dodajemy ryż i lekko go podsmażamy. Dodajemy białe wino, odparowujemy alkohol. Mieszamy i zaczynamy dodawać wywar warzywny. Kontynuujemy gotowanie mieszając i dodając wywar. Jak ryż będzie gotowy dodajemy ser Taleggio.
Przed podaniem na wierzch wykładamy konfiturę z cebuli.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.