RISOTTO ZE ŚWIEŻĄ KIEŁBASKĄ I SEREM PECORINO ROMANO CHNP
PRZYGOTOWANIE
Główki czosnku owijamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym do 180 st C piekarniku przez ok 45min. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, obieramy i blendujemy z dodatkiem masła na gładki krem. Formujemy wałeczki, owijamy papierem do pieczenia i przekładamy do lodówki.
Szalotkę szatkujemy i podsmażamy na patelni z odrobiną oliwy, dodajemy obraną ze skóry kiełbaskę i karmelizujemy. Dodajemy ryż, białe wino, odparowujemy alkohol. Dolewamy wywar i zagotowujemy. Mieszamy, dodajemy wywar i powtarzamy cały proces do czasu, aż ryż będzie gotowy. Na koniec dodajemy zimne masło, karmelizowany czosnek i tarty ser Pecorino Romano.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.