ROASTBEEF BEZ KOŚCI Z KALAFIOREM W WINIE
PRZYGOTOWANIE
Mięso
Przed smażeniem steki wyjmujemy z lodówki i czekamy, aż osiągną temperaturę pokojową.
Przed smażeniem steki doprawiamy pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło na i smażymy steki przez 1min z każdej strony, a potem tyle czasu, ile chcemy, w zależności od poziomu wysmażenia jaki lubimy (po około 2 minuty na patelni z każdej strony).
Po usmażeniu steki zdejmujemy z patelni i układamy na talerzu do odpoczęcia na 3-5min.
Ważne jest, aby przed podaniem mięso odpoczęło, ale nie straciło swojej temperatury.
Dodatki
Kalafiora kroimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez 3-4 min.
Na patelni z oliwą podsmażamy pokrojona w krążki cebulę.
Dodajemy ugotowanego kalafiora, podnosimy temperaturę i dodajemy wino. Doprawiamy kurkumą i odparowujemy alkohol.
Przed podaniem oprószamy kuminem.
Najlepsze Steki kupicie TUTAJ!
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ