• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
ROASTBEEF BEZ KOŚCI Z KALAFIOREM W WINIE

ROASTBEEF BEZ KOŚCI Z KALAFIOREM W WINIE

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 35 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 4 steki wołowe bez kości
  • masło klarowane do smażenia
  • sól gruboziarnista i pieprz mielony

Dodatkowo:

  • 1 kalafior
  • 1 duża cebula
  • 1 kieliszek białego wytrawnego wina
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżeczki kuminu
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • sól i pieprz

ROASTBEEF BEZ KOŚCI Z KALAFIOREM W WINIE

PRZYGOTOWANIE

Mięso

Przed smażeniem steki wyjmujemy z lodówki i czekamy, aż osiągną temperaturę pokojową.

Przed smażeniem steki doprawiamy pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło na i smażymy steki przez 1min z każdej strony, a potem tyle czasu, ile chcemy, w zależności od poziomu wysmażenia jaki lubimy (po około 2 minuty na patelni z każdej strony).

Po usmażeniu steki zdejmujemy z patelni i układamy na talerzu do odpoczęcia na 3-5min.  

Ważne jest, aby przed podaniem mięso odpoczęło, ale nie straciło swojej temperatury. 

Dodatki

Kalafiora kroimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie przez 3-4 min. 

Na patelni z oliwą podsmażamy pokrojona w krążki cebulę. 

Dodajemy ugotowanego kalafiora, podnosimy temperaturę i dodajemy wino. Doprawiamy kurkumą i odparowujemy alkohol.

Przed podaniem oprószamy kuminem. 

 

Najlepsze Steki kupicie TUTAJ!

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra