Na blachę wykładamy papier do pieczenia o wymiarach 30 x 40 cm. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
i delikatnie mieszamy całość.
Wylewamy masę na blachę i pieczemy przez 10-15 minut. Gdy ciasto jest upieczone, wyciągamy je z piekarnika, wywracamy na drugą stronę na rozłożone aluminium.
Następnie przygotowujemy syrop mieszając alchermes z wodą i nasączamy nim ciasto.
Lody dodajemy do umytych jagód, mieszamy i smarujemy nimi ciasto. Gdy jest równomiernie rozsmarowane rolujemy je, zawijamy w folię aluminiową
i przekładamy do lodówki na 4-5 godzin.
Tuż przed podaniem wyciągamy z lodówki.
Aby przygotować coulis malinowe, na patelni podsmażamy maliny przez ok. 2-3 minuty. Dodajemy cukier puder sok z cytryny i mieszamy całość trzepaczką, aż wszystko się dokładnie rozpuści i gotujemy dalej na małym ogniu. Całość przepuszczamy przez drobne sitko, aby pozostały na nim nasiona.
Coulis malinowe gotowe!