ROLADKI ZE STEKA SKIRT Z PECORINO ROMANO ChNP
Polecamy mięso ze sklepu Taste Store.
PRZYGOTOWANIE
Czyścimy mięso i kroimy na 4 paski.
Cebulę podduszamy na małym ogniu na patelni z grubym dnem z dodatkiem oliwy, soli i pieprzu. Jak tylko zacznie się szklić dodajemy wino i gotujemy jeszcze przez 10 min na małym ogniu. Zdejmujemy patelnię z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Mieszamy z tartym serem Pecorino, bułką tartą i poszatkowaną pietruszką.
Powstałym farszem faszerujemy kawałki mięsa, które zwijamy w roladki i przekłuwamy za pomocą dwóch drewnianych wykałaczek.
Roladki obsmażamy na gorącej patelni z oliwą i zgniecionymi ząbkami czosnku.
Podajemy na ciepło z posypaną na wierzchu słodką, wędzoną papryką.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.