ROSTBEF BEZ KOŚCI Z PUREE ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW
PRZYGOTOWANIE
Puree
W garnku rozgniatamy ugotowane ziemniaki, podgrzewamy, dodajemy masło i mleko i całość dokładnie mieszamy. Jak tylko połączą się składniki doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i liśćmi tymianku.
Steki
Steki wyjmujemy z lodówki i czekamy, aż osiągną temperaturę pokojową. Mięso kroimy w kawałki i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną masła przez minutę z każdej strony, lub dłużej w zależności od ulubionego poziomu wysmażenia.
Po usmażeniu zdejmujemy steki z patelni i układamy je na talerzu. Przykrywamy folią aluminiową i dajemy im odpocząć przez 3-5 min.
Steki podajemy ciepłe z puree ziemniaczanym.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.