• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
ROSTBEF BEZ KOŚCI Z PUREE ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW

ROSTBEF BEZ KOŚCI Z PUREE ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 25 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 4 steki wołowe
  • sól gruboziarnista i mielony pieprz

Puree:

  • 4 słodkie, ugotowane ziemniaki
  • kilka gałązek tymianku
  • 2 łyżki masła
  • ½ szklanki mleka
  • gałka muszkatołowa

Dodatkowo:

  • masło klarowane do smażenia

ROSTBEF BEZ KOŚCI Z PUREE ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW

PRZYGOTOWANIE

Puree

W garnku rozgniatamy ugotowane ziemniaki, podgrzewamy, dodajemy masło i mleko i całość dokładnie mieszamy. Jak tylko połączą się składniki doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i liśćmi tymianku.

Steki

Steki wyjmujemy z lodówki i czekamy, aż osiągną temperaturę pokojową. Mięso kroimy w kawałki i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną masła przez minutę z każdej strony, lub dłużej w zależności od ulubionego poziomu wysmażenia.

Po usmażeniu zdejmujemy steki z patelni i układamy je na talerzu. Przykrywamy folią aluminiową i dajemy im odpocząć przez 3-5 min.

Steki podajemy ciepłe z puree ziemniaczanym.

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

 

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra