SAŁATKA W KOSZYCZKACH Z PARMIGIANO REGGIANO
PRZYGOTOWANIE
Roszponkę myjemy i dokładnie osuszamy. Pomidorki oraz mini mozzarellę kroimy na pół, bazylię siekamy. Doprawiamy oliwą, solą i pieprzem do smaku.
Z papieru wycinamy 6 kwadratów o wymiarach 25×25 cm. Po środku każdego kwadratu formujemy płaski, okrągły placek ze startego Parmigiano o średnicy 18-20 cm. Wkładamy na chwilę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i pieczemy do czasu, aż parmezan lekko się zrumieni.
Następnie wyciągamy serowe placki z piekarnika, układamy na odwróconej do góry nogami szklance i formujemy z nich koszyczki.
Gdy koszyczki ostygną, przekładamy do nich sałatkę.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.