• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
SAŁATKA W KOSZYCZKACH Z PARMIGIANO REGGIANO

SAŁATKA W KOSZYCZKACH Z PARMIGIANO REGGIANO

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 100 g roszponki
  • 200 g Parmigiano Reggiano
  • 50 g kolorowych pomidorków koktajlowych
  • 18 kulek mozzarelli mini
  • 6 liści bazylii
  • sól i pieprz do smaku
  • Oliwa z oliwek

SAŁATKA W KOSZYCZKACH Z PARMIGIANO REGGIANO

PRZYGOTOWANIE

Roszponkę myjemy i dokładnie osuszamy. Pomidorki oraz mini mozzarellę kroimy na pół, bazylię siekamy. Doprawiamy oliwą, solą i pieprzem do smaku.

Z papieru wycinamy 6 kwadratów o wymiarach 25×25 cm. Po środku każdego kwadratu formujemy płaski, okrągły placek ze startego Parmigiano  o średnicy 18-20 cm. Wkładamy na chwilę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i pieczemy do czasu, aż parmezan lekko się zrumieni.

Następnie wyciągamy serowe placki z piekarnika, układamy na odwróconej do góry nogami szklance i formujemy z nich koszyczki.

Gdy koszyczki ostygną, przekładamy do nich sałatkę.

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra