• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

SAŁATKA Z RICE & MORE Z PRAŻONYMI ORZECHAMI PEKAN, SUSZONYMI POMIDORAMI&RUKOLĄ

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 15 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki na 4 osoby:

  • 400 g mieszanki Rice & MORE Monini
  • 80 g prażonych pekan BIO Bakalland
  • 8 suszonych pomidorów
  • 4 garście rukoli
  • 4 garście czarnych oliwek
  • 4 łyżki kaparów
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • sól, pieprz
  • 1 cytryna (sok + skórka)

Sposób przygotowania:

Rice & More – według instrukcji na opakowaniu.

Myjemy i osuszamy rukolę,  kroimy suszone pomidory i oliwki na małe kawałki. Dodajemy kapary, sól, pieprz, sok z cytryny, startą skórkę – do całości, a na koniec dodajemy prażone orzechy pekan bio.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra