Sposób przygotowania
Oczyszczamy grzyby usuwając podstawę za pomocą małego nożyka, a następnie czyścimy grzyby wilgotną szmatką. Gdy są idealnie czyste, kroimy je w plasterki. Z cielęciny usuwamy wszelkie tłuste części i umieszczamy plastry między dwoma arkuszami papieru do pieczenia, ubijamy je tłuczkiem do mięsa, lekko tylko spłaszczając, a następnie posypujemy mąką.
Na patelni topimy masło z odrobiną oliwy i układamy plastry mięsa. Podsmażamy kilka minut z każdej strony i dodajemy białe wino. Kiedy alkohol wyparuje, mięso przekładamy do naczynia, przykrywamy folią i trzymamy w cieple. Na tej samej patelni, na której gotowaliśmy mięso, rumienimy czosnek kilka chwil, a następnie wrzucamy grzyby, zioła i gotujemy około 5-10 minut. W tym momencie dodajemy mięso do grzybów i gotujemy jeszcze przez dwie minuty.