SERNIK Z RICOTTY Z ŁOSOSIEM
PRZYGOTOWANIE
Miksujemy grissini. Następnie topimy masło i dodajemy do pokruszonych paluszków. Mieszamy. Tak otrzymaną masę wkładamy do tortownicy ( z zawiasami) i dopasowujemy kształt, delikatnie naciskając palcami.
Przygotowujemy nadzienie, łącząc w misce sery i dodając 50 g wędzonego łososia – pokrojonego w grubsze kawałki; myjemy rukolę i dodajemy ją do serowego kremu. Wykładamy mieszaninę do formy i umieszczamy w lodówce na co najmniej 3 godziny przed jej rozlaniem (możemy też do zamrażalnika – wtedy na 45-minut).
Przed podaniem dekorujemy plasterkami łososia, posypujemy makiem i pozostałą rukolą.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.