• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

SOS ŁOSOSIOWO – ŚMIETANOWY DO MAKARONU

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 15 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 200 g łososia (świeży lub wędzony)
  • 40 g masła
  • 1 mała cebula
  • 1/2 szklanki wódki
  • 1/2 cytryny
  • 2-3 łyżki śmietany
  • Sól, pieprz, szczypiorek do smaku

Na patelni podsmażamy cebulę na maśle, dodajemy łososia, mieszamy i dolewamy soku z cytryny. Włączamy funkcję Booster, aby sok zaczął się gotować po czym zmieniamy moc płyty na mniejszą i czekamy aż cytryna się odparuje. Dodajemy śmietanę, wódkę, sól i pieprz i gotujemy około pięć minut.

W oddzielnym garnku gotujemy makaron, następnie przekładamy go na patelnię. Na końcu dodajemy szczypiorek.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra