Spaghetti pełnoziarniste z tuńczykiem i kremem z pieczonego bakłażana
PRZYGOTOWANIE
Bakłażana myjemy i kroimy w duże kawałki. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym do 180 st C piekarniku przez 60 min.
Łodygi selera kroimy w drobne kawałki i podsmażamy do miękkości na patelni z odrobiną oliwy, czosnkiem, solą i pieprzem.
Tuńczyka kroimy w drobną kostkę i smażymy na osobnej patelni razem z gałązką rozmarynu. Dodajemy wino i odparowujemy alkohol.
Upieczonego bakłażana obieramy ze skóry i łączymy z podsmażonym selerem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji producenta. Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię z tuńczykiem. Następnie dodajemy krem z bakłażana i selera naciowego. Wszystko dokładnie mieszamy.
Przed podaniem całość oprószamy posiekaną pietruszką i liśćmi mięty.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.