SPAGHETTI Z RAGOUT WARZYWNYM I PARMIGIANO REGGIANO
PRZYGOTOWANIE
Oczyszczamy grzyby, przecinając trzon i obierając je, a następnie krojąc w kostki.
Kroimy cukinie najpierw w plasterki, a następnie w kostki o takiej samej grubości jak grzyby. Drobno siekamy cebulę, obieramy marchewkę i kroimy w kostkę, a pomidory na połówki. Jeśli groszek jest już rozmrożony, wkładamy go do miski.
W dużym rondlu smażymy cebulę razem z marchewką na odrobinie oliwy, a gdy się zarumienią, dodajemy grzyby, sól, pieprz i gotujemy przez około 10 minut. Następnie dodajemy groszek, gotujemy kilka minut. Następnie dodajemy kostki cukinii i gotujemy jeszcze przez kilka minut. W tym momencie dodajemy pomidory, wyłączamy ogień. W tym czasie gotujemy makaron al dente. Kiedy już będzie gotowy, wrzucamy go na patelnię, łączymy z warzywami, dodajemy natkę i starty Parmigiano Reggiano.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.