• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
SPAGHETTI Z RAGOUT WARZYWNYM I PARMIGIANO REGGIANO

SPAGHETTI Z RAGOUT WARZYWNYM I PARMIGIANO REGGIANO

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki (na 4 osoby):

  • 320 g Barilla Spaghetti nr 5
  • 1 duża marchew
  • 200 g groszku
  • 150 g cukinii
  • 150 g grzybów
  • 100 g pomidorów
  • 50 g dymki
  • 50 g oliwy Monini extra vergine
  • pęczek natki pietruszki
  • 40 g sera Parmigiano Reggiano (do starcia)
  • sól, pieprz

SPAGHETTI Z RAGOUT WARZYWNYM I PARMIGIANO REGGIANO

PRZYGOTOWANIE

Oczyszczamy grzyby, przecinając trzon i obierając je, a następnie krojąc w kostki.

Kroimy cukinie najpierw w plasterki, a następnie w kostki o takiej samej grubości jak grzyby. Drobno siekamy cebulę, obieramy marchewkę i kroimy w kostkę, a pomidory na połówki. Jeśli groszek jest już rozmrożony, wkładamy go do miski.

W dużym rondlu smażymy cebulę razem z marchewką na odrobinie oliwy, a gdy się zarumienią, dodajemy grzyby, sól, pieprz i gotujemy przez około 10 minut. Następnie dodajemy groszek, gotujemy kilka minut. Następnie dodajemy kostki cukinii i gotujemy jeszcze przez kilka minut. W tym momencie dodajemy pomidory, wyłączamy ogień. W tym czasie gotujemy makaron al dente. Kiedy już będzie gotowy, wrzucamy go na patelnię, łączymy z warzywami, dodajemy natkę i starty Parmigiano Reggiano.

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij1
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij1
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra