SPAGHETTI Z DYMKĄ I PEPERONCINO
PRZYGOTOWANIE
Szatkujemy czosnek i kroimy szczypiorek na małe paseczki.
W dużej misce rozgrzewamy na małym ogniu 3 łyżki oliwy, dodając liść laurowy. Dodajemy również czosnek i szczypiorek.Gotujemy na małym ogniu bez przykrycia przez około 15 minut, co jakiś czas podlewając bulionem.Zdejmujemy z ognia, dodajemy ostrą papryczkę i tymianek. Doprawiamy solą.
Kroimy na pół pomidory. Usuwamy nasiona, po czym kroimy pomidory w kostkę. Gotujemy makaron al dente i dodajemy go do sosu (licząc 70-80 g sosu na osobę). Dodajemy pomidory, pietruszkę i parmezan, dobrze mieszamy.Doprawiamy solą i papryczką, następnie zdejmujemy z ognia.
Podajemy, dekorując pokrojoną w paski bazylią i polewając odrobiną oliwy.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.