Spaghetti z kremem z sera Grana Padano ChNP
PRZYGOTOWANIE
Na patelni z odrobiną oliwy podsmażamy pokrojonego w kostkę selera, marchewkę i cebulę.
Do garnka z wrzącą osoloną wodą wrzucamy spaghetti Barilla i gotujemy według instrukcji producenta.
Następnie wrzącą wodą oblewamy przez 2 min czosnek. Sparzony czosnek studzimy i blendujemy z oliwą do uzyskania kremowej konsystencji. Do kremu dodajemy łyżkę wody z gotowania makaronu.
Ugotowany makaron odcedzamy, pozostawiając kilka łyżek wody z gotowania, i przekładamy na patelnię z wcześniej podsmażonymi warzywami. Dodajemy krem z czosnku, tarty ser Grana Padano i mieszamy z kilkoma łyżkami wody z gotowania makaronu.
Gotowy makaron oprószamy pieprzem cayenne i skórką z cytryny.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.