• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • YouTube
  • Odkryj produkty
  • Whirlpool
  • 6-ty Zmysł
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Akademia 6. Zmysłu
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Oferta
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Porady
Spaghetti z kremem z sera Grana Padano ChNP

Spaghetti z kremem z sera Grana Padano ChNP

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 35 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 350 g makaronu spaghetti Barilla nr 5
  • 1 główka czosnku
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • pieprz cayenne w proszku
  • 150 g tartego sera Grana Padano ChNP
  • 1 seler naciowy
  • 1 cebula czerwona
  • 1 marchewka
  • skórka z 1 cytryny
  • sól

Spaghetti z kremem z sera Grana Padano ChNP

PRZYGOTOWANIE

Na patelni z odrobiną oliwy podsmażamy pokrojonego w kostkę selera, marchewkę i cebulę.

Do garnka z wrzącą osoloną wodą wrzucamy spaghetti Barilla i gotujemy według instrukcji producenta.

Następnie wrzącą wodą oblewamy przez 2 min czosnek. Sparzony czosnek studzimy i blendujemy z oliwą do uzyskania kremowej konsystencji. Do kremu dodajemy łyżkę wody z gotowania makaronu.

Ugotowany makaron odcedzamy, pozostawiając kilka łyżek wody z gotowania, i przekładamy na patelnię z wcześniej podsmażonymi warzywami. Dodajemy krem z czosnku, tarty ser Grana Padano i mieszamy z kilkoma łyżkami wody z gotowania makaronu.

Gotowy makaron oprószamy pieprzem cayenne i skórką z cytryny.

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetnij
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

TRADYCYJNY ANGIELSKI PIE Z WIEPRZOWINĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 50 min

Marco Ghia

BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

Dania główne

BOCZEK WIEPRZOWY W SOSIE TERIYAKI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1 godz

Marco Ghia

ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

Dania główne

ŻEBERKA WIEPRZOWE W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 1 godz

Marco Ghia

CZERWONE CURRY Z WIEPRZOWINY Z MASŁEM ORZECHOWYM

Dania główne

CZERWONE CURRY Z WIEPRZOWINY Z MASŁEM ORZECHOWYM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar

SocialKuchnia sp. z o.o. uzyskała subwencję finansową w ramach Tarczy 2.0. Podmiotem udzielającym wsparcia jest Polski Fundusz Rozwoju S.A.


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube

Przejdź na whirlpool.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone © WHIRLPOOL 2021

↑
Góra