SPAGHETTINI Z KANDYZOWANYMI POMIDORKAMI I ŚWIEŻĄ BURRATĄ
PRZYGOTOWANIE
Pomidorki kroimy na pół. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy solą i cukrem w proporcjach 1:2 i mieszamy. Następnie przekładamy do nagrzanego do 100 st C piekarnika na 1 godzinę razem z ugniecionym ząbkiem czosnku.
W międzyczasie bardzo cienko siekamy pietruszkę.
W garnku z osoloną wodą gotujemy spaghettini Barilla według instrukcji na opakowaniu.
Ugotowany makaron odcedzamy, przekładamy do miski i łączymy z upieczonymi pomidorkami, posiekaną pietruszką, sokiem i startą skórką z cytryny, mielonym pieprzem i dużą ilością oliwy.
Przed podaniem dodajemy na wierzch kilka kawałków porwanej burraty.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.