STEK BAVETTE Z GRILLOWANYM BAKŁAŻANEM
PRZYGOTOWANIE
Bakłażan
Bakłażana kroimy w plasterki. Rozgrzewamy patelnię i podsmażamy na oliwie bakłażana z obu stron, do momentu, aż się zarumieni. Usmażonego bakłażana układamy na talerzu, doprawiamy solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem, octem, oliwą, posiekaną pietruszką i pokrojonymi kaparami.
Stek
Mięso wyjmujemy z lodówki i czekamy, aż osiągnie temperaturę pokojową.
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy steki przez 1 min z każdej strony, a następnie tyle czasu ile chcemy, w zależności od tego jaki poziom wysmażenia najbardziej lubimy. Następnie przekładamy na talerz i odczekujemy 3 min przed krojeniem i podaniem.
Ważne jest, aby przed podaniem mięso odpoczęło.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.